UPDATE Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Sindicaliștii care au participat marți la negocieri cu reprezentanții Guvernului susțin că acestea au eșuat și că acțiunea de protest va continua.

„Acțiunea de protest continuă. Colegii noștri sunt singurii care vor decide momentul suspendării”, a spus unul dintre liderii sindicali, potrivit Antena3 CNN.

Conform acestora, revendicările salariaților din învățământ nu și-au găsit încă rezolvare.

Ei susțin că președintele României ar trebui să intervină de urgență „dacă vrea să detensioneze situația”.

”Astăzi, primul ministru ne-a promis că va da un memorandum publicat în Monitorul Oficial legat de acea grilă. Am cerut răspicat, oamenii vor un alt act normativ, ordonanță de urgență. Pentru că altfel nu au încredere!

Legat de cererea noastră, și anume de a se majora salariile așa cum am cerut ieri, nu se acceptă! Este vorba despre o creștere de 20% a salariilor. Nu ne-au oferit nimic în plus. 4000 de lei prime la didactic, 1500 la nedidactic”, au mai spus sindicaliștii.


Știre inițială

Sindicatele din Educaţie organizează marţi, începând cu ora 11:00, un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş până la Palatul Cotroceni. Potrivit organizatorilor, la protest sunt aşteptaţi în jur de 20.000 de participanţi, scrie Agerpres.

Sindicaliştii au anunţat luni că nu renunţă la greva generală, care a debutat luni, 22 mai, şi i-au cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să medieze conflictul izbucnit între salariaţii din învăţământ şi Guvernul României.

„Am solicitat suplimentar o întâlnire a birourilor celor trei federaţii cu domnul preşedinte Klaus Iohannis, pentru că repetăm: este obligaţia domniei sale să intervină într-un moment cheie, într-un moment critic şi să medieze în acest conflict care a izbucnit între salariaţii din învăţământ şi Guvernul României. Astăzi înaintăm adresa respectivă, aşteptăm răspunsuri. Mâine (marţi n.r.), după ora 16:30, suntem dispuşi să ne întâlnim unde doreşte preşedintele pentru a rezolva această problemă”, a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Brigada Rutieră a anunțat mai multe restricții de trafic în Capitală!

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că, pentru buna desfășurare a evenimentului, începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul rutier în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor. Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție.

În funcție de numărul participanților, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricționare a traficului rutier în dinamică astfel încât fluența și siguranța participanților la traficul rutier să nu fie afectată.

Brigada Rutieră recomandă șoferilor:

* să folosească autovehiculele personale cât mai puțin pentru a evita blocajele de trafic și să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou;
* să evite deplasarea în zona de desfășurare a adunării publice și să respecte semnalele polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru devierea și fluidizarea acestuia;
* să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati