UPDATE O parte din parcarea din Piaţa Constituţiei, transformată într-un centru de vaccinare drive-through

0
194
Pixabay

UPDATE O parte din parcarea de la Piaţa Constituţiei va fi folosită pentru un centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi.

Hotărârea a fost adoptată cu 52 de voturi pentru şi două împotrivă.

Până în 12 septembrie, o parte corespunzătoare a 240 de locuri de parcare , poate fi utilizată temporar pentru organizarea centrului de vaccinare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul care va fi înfiinţat va avea patru puncte de vaccinare.

Potrivit raportului de specialitate, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală – halate, mănuşi, măşti etc.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.


Știre inițială

Consilierii municipali vor decide în şedinţa de marţi, de la ora 10:00, dacă vor da undă verde pentru deschiderea unui centru de vaccinare anti-COVID drive-through în Piaţa Constituţiei, informează Agerpres.

Centrul drive-through din Piaţa Constituţiei ar cuprinde patru puncte de vaccinare, potrivit proiectului de hotărâre.

Dacă va trece de votul consilierilor, acesta ar urma să fie amenajat în decurs de 5 zile, conform proiectului.

„Partea corespunzătoare a 240 de locuri de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită temporar, până pe 12 septembrie, în vederea organizării unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, se arată în proiect.

Luni, 26 aprilie, prefectul Capitalei anunţa că în curând vor fi deschise centre drive-through de vaccinare împotriva COVID-19 în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.