USR Sector 4 afirmă, într-un comunicat remis presei marți, că „primarul Băluţă visează avioane”, după ce edilul a relansat ideea construirii unui aeroport în sudul Capitalei și precizează că cetăţenii au nevoie acum de blocuri reabilitate, şcoli, săli de sport şi grădiniţe, nu de aeroport.
„În urma anunţului spectaculos făcut de primarul Sectorului 4 cu privire la construirea unui aeroport în sudul Capitalei, consilierii USR Sector 4 doresc să atragă atenţia autorităţilor locale din sector asupra necesităţii de a fi sinceri cu cetăţenii şi de a evita promisiunile nerealiste. Din păcate, subiectul aeroportului din sud a devenit un element repetitiv în campaniile electorale, fiind folosit exclusiv în scopuri politice”, se arată în comunicat semnat de Paul Ene, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4.
În opinia acestuia, este nevoie de un aeroport nou, poate mai modern faţă de aeroportul Otopeni, însă acest proiect trebuie tratat cu seriozitate şi implicare reală de către Ministerului Transporturilor, Primăria Generală şi CJ Ilfov sau Giurgiu.
USR Sector 4 îi amintește primarului Daniel Băluță că trebuie să reprezinte cetăţenii din sector, problemele şi nevoile acestora, nu să fugă după aeroporturi sau alte proiecte ireale pentru o primărie de sector.
„Avem un primar deconectat total de nevoile locuitorilor Sectorului 4, un primar de carton care se ocupă doar de proiecte care îi hrănesc narcisismul şi gurile flămânde ale clientelei de partid. S-au reabilitat termic toate blocurile din sector? S-au renovat şi utilat toate şcolile? S-au reparat toate străzile secundare? Avem săli de sport în toate şcolile? S-a rezolvat problema mizeriei din spatele blocurilor? Evident, nu. Aeroportul din sudul Bucureştiului este o ciorbă reîncălzită de peste 20 de ani, mereu înainte de alegeri. Domnul Băluţă a intrat deja în campania electorală pentru anul 2024 şi crede că o pistă de aterizare îi va aduce voturi”, a declarat Paul Ene, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4.
Consilierii USR Sector 4 îşi propun să pună pe primul loc nevoile reale ale cetăţenilor, nu proiectele politice grandioase fără substanţă. Blocurile reabilitate, şcolile modernizate, sălile de sport şi grădiniţele în stare bună reprezintă priorităţi esenţiale pentru o comunitate sănătoasă şi prosperă. Într-o perioadă în care resursele sunt limitate, este vital să se aloce bugetul pentru proiecte cu impact direct asupra vieţii oamenilor, se arată în comunicat.