Viceprimarul Capitalei: Șoferii și șefii de autobaze de la STB care scot în traseu mașini murdare vor fi dați afară

0

Șoferii și șefii de autobaze de la STB care mai acceptă vehicule murdare în traseu vor fi dați afară, amenință viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, responsabil cu transportul din București în prima reacție a oficialilor PMB după ce, miercuri Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit mai multe vehicule STB să iasă în traseu din cauza deficiențelor majore și a mizeriei din interior, scrie economedia.ro.

Pe de altă parte, în timp ce șoferii și șefii de autobază sunt amenințați cu concedierea, directorul general STB Adrian Criț ,,scapă” doar cu un avertisment din partea viceprimarului.

,,Avertizez conducerea STB că nu tolerez mizerie în mijloacele de transport. Mijloacele de transport învechite – mai ales cele alimentate electric, adică tramvaie și troleibuze – sunt o realitate. Nu era nevoie de un control al ANPC să aflăm acest lucru. Nu un control ANPC ne-a determinat să finalizăm procedurile de licitație pentru 100 de tramvaie moderne, nu un control ANPC ne-a determinat să inițiem proceduri de licitație pentru troleibuze și autobuze noi. În schimb, mizeria din aceste mijloace de transport este o rușine! Sunt convins că deficiențele constatate de către ANPC sunt excepții, nu o regulă pentru transportul public din București, dar problema există. Iar calitatea curățeniei din mijloacele de transport în comun reprezintă un barometru al respectului pe care STB și municipalitatea îl arată față de bucureșteni!

Chiar dacă sunt învechite, tramvaiele și troleibuzele care ies în traseu sunt sigure, din punct de vedere tehnic! Însă, oricât de vechi ar fi, nu există scuze pentru lipsa de curățenie în mijloacele de transport. STB NU ARE VOIE să trimită în traseu mijloace de transport în comun defecte și murdare. Intră în responsabilitatea șoferilor și a șefilor de autobază să se asigure că tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul este curat și sigur din punct de vedere tehnic! Șoferii care preiau un mijloc de transport murdar și îl scot în traseu vor fi dați afară. La fel și șefii de autobază care predau șoferilor astfel de mijloace de transport!”

ANPC a mers în control la STB. Mai multe mijloace de transport cu DEFICIENȚE au fost oprite să iasă pe traseu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version