Victor – un robot produs în România, „angajat” să dezinfecteze saloanele Spitalului Universitar Bucureşti

0
Facebook / Comisia Europeană în România

Un robot autonom numit Victor, care ucide micro-organismele patogene, inclusiv coronavirusul, folosind radiații UV-C, luptă împotriva pandemiei coronavirusului la Spitalul Universitar din București.

Robotul se numeşte Victor și poartă numele bacteriologului român Victor Babeș. Roboțelul este creat de compania românească Modulab.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Comisiei Europene din România, se menționează că „Victor omoară microorganisme patogene, inclusiv coronavirusul, prin utilizarea de radiații UV-C”.

Robotul Victor este foarte eficient, menționează sursa citată. Prin adăugarea de lămpi C ultraviolete puternice pe platforma robotică, Victor poate dezinfecta o suprafață de 20 m2 în aproximativ 10 minute, inclusiv îmbrăcăminte și echipamente – tot ceea ce poate atinge lumina ultravioletă.

Datorită autonomiei sale de 5 ore și a funcției de telecomandă, robotul are avantajul de a se putea deplasa fără a implica personalul spitalului, protejând astfel viața umană.

Potrivit producătorului, sursele UVC emise de robot acționează atât asupra suprafețelor cât și asupra aerului dintr-o încăpere.

Robotul Victor a fost donat Spitalului Universitar cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și al Uniunii Europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version