VIDEO Continuă demolările de la metrou. Magazine din Pipera, puse la pământ

Demolarea spațiilor comerciale de la metrou continuă. Mai sunt câteva de demolat la Ștefan cel Mare, iar joi autoritățile au început demolarea și la stația Pipera. Chiriașii s-au strâns să protesteze iar poliția este deja la fața locului.

Poliția locală, jandarmeria și angajații ADP Sector 2 sunt la stația Pipera și se pregătesc să pună la pământ magazinele de acolo. Micii comercianți s-au strâns și ei în fața stației de metrou, unde este așteptat să ajungă și primarul sectorului, scrie antena3.ro.

În zilele următoare va începe demolarea și în stațiile de metrou din sectoarele 4 şi 6.

Miercuri a fost nevoie de jandarmi la stația de metrou Ștefan cel Mare, pentru a evita orice tip de incidente.

Primarul Sectorului 2, după demolarea chioșcurilor de la metrou: „Vremea șmecherilor intangibili apune”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță sprijin pentru comercianții de la metrou și spune că urmează să găsească soluții pentru ei. Primarul afirmă că cei mai mulți dintre comercianți nu știau că „cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept”.

În același timp, edilul Sectorului 2 a precizat că, după ce a discutat cu oamenii, cei mai mulți au înțeles situația. „Cei care nu au înțeles deloc și sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema – liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale”, a transmis primarul.

„Azi am început demolarea chioșcurilor ilegale în stația de metrou Ștefan cel Mare. Aplicăm legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către „intangibilii” vechiului sistem. Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2 coordonează acțiunea de la metrou. Chioșcuri construite fără autorizație, ce pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de bună credință astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „șmecherii” vechiului sistem. Șmecheri ce tratează metroul Bucureștean drept proprietatea lor privată. Șmecheri ce se cred „stat în stat” și de neatins” a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati