VIDEO/ Pompierii ISU București-Ilfov au simulat intervenția în cazul producerii unui incendiu la un avion

ISU București-Ilfov a desfășurat joi un exercițiu la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, având ca temă gestionarea unei situaţii de urgenţă, determinată de producerea unui incendiu la o aeronavă, în timpul alimentării acesteia cu kerosen, cu pasageri la bord. 

Exercițiul a fost realizat în cooperare cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), cu autoritățile  membre ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov (IPJ ILFOV, IJJ ILFOV), UPU-SMURD Bucuresti, SABIF,  respectiv cu sprijinul Companiei Wizz Air, care a pus la dispoziție aeronava.

Potrivit scenariului, din cauza consecințelor generate de incendiu, în speță un număr mare de victime din rândul pasagerilor, a fost luată decizia de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie la nivelul ISU B-IF. Echipele de salvatori au evacuat 40 de victime, care au fost surprinse de incendiu în avion, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

Prin acest exercițiu s-a verificat modul de aplicare a procedurilor de lucru ale instituţiilor cu atribuţii în gestionarea unui astfel de eveniment.

De asemenea, s-a verificat și capacitatea de cooperare dintre resursele ISU B-IF şi cele ale Serviciului de Salvare și Stingere Incendii din cadrul CNAB, pentru executarea operaţiunilor de intervenţie în situații de urgență. 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati