Vinovatul Iadului de la Crevedia. Cum a pornit întreg dezastrul? Alexandru Rafila: ,,Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule”

Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc în cursul serii de sâmbătă seară la o stație GPL de pe DN 1A. Printre victimele rănite în catastrofa din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, se numără și 39 de pompieri.

Cum a pornit dezastrul de la Crevedia?

În urma incidentului a fost activat mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au ajuns în Belgia și Italia.

În timpul acesta, Alexandru Rafila a subliniat că numărul paturilor din România nu este niciodată suficient în cazul unei astfel de catastrofe de dimensiunile celei de la Colectiv.

„Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta”, a precizat Rafila.

De asemenea, autoritățile au descoperit că totul a pornit de la un furtun folosit al unui angajat la alimentarea unei cisterne care s-ar fi rupt. De asemenea, bărbatul ar fi avut în mână și o țigară aprinsă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati