16 picturi fără acte de provenienţă, ridicate de polițiști dintr-un târg din București. Lucrările aparțin unor artiști cunoscuți

Picturi fără acte, ridicate dintr-un târg din Capitală. Două persoane vindeau într-un târg din Sectorul 6 picturi posibil datate în perioada celei de-a doua jumătăţi a secolului XIX – prima jumătate a secolului XX şi atribuite unor artişti plastici cunoscuţi.

Direcția Generală de Poliției a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în acord cu operațiunea desfășurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil și imobil, au identificat, sâmbătă, într-un târg din sectorul 6, două persoane care ofereau spre vânzare mai multe picturi realizate în diferite tehnici pentru care nu aveau acte de proveniență și nici rapoarte de expertiză.

Citește și: Ce a rezultat, în ultimele 14 zile, din acțiunile MAI pentru destructurarea grupurilor infracționale

Picturi fără acte, ridicate dintr-un târg din Capitală. Lucrările aparțin unor artiști cunoscuți

„În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnaturilor unor artisti plastici cunoscuți”, transmite Poliția Capitalei, scrie Digi24, care citează Mediafax.

Te poate interesa: VIDEO Bătaie la metrou între jandarmi și suporteri steliști

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea provenienței și a însemnătății culturale a acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati