Barna îi asigură pe elevi că vor beneficia în continuare de gratuitate pentru transportul feroviar

Vicepremierul Dan Barna i-a asigurat pe reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, cu care a discutat joi, că vor beneficia în continuare de transport feroviar gratuit.

„I-am invitat la o discuţie pe o parte dintre membrii Consiliului Naţional al Elevilor care participau la o manifestaţie în faţa Guvernului. Am discutat despre ce urmează să se întâmple cu transportul feroviar pentru elevi.

I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate şi că Guvernul ţine cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetişti de a ajunge la şcoală şi de dificultatea cu care mulţi elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învaţă.

Am mai discutat despre criteriile programului Euro 200 de achiziţie de calculatoare de către elevi şi despre sistemul de burse şcolare şi cum poate acesta să fie îmbunătăţit din perspectiva elevilor şi i-am asigurat că le rămân un partener deschis de dialog”, a scris viceprim-ministrul, pe Facebook.

El a salutat implicarea tinerilor, arătând că aceştia îşi cunosc drepturile şi ştiu să pledeze în favoarea lor.

Ca o notă personală, e întotdeauna un lucru bun când tinerii nu numai că îşi cunosc drepturile, dar găsesc timpul şi energia să discute şi să argumenteze despre ele. Întâlnirea de azi mi-a dat speranţă. E un semn că ţara asta are un viitor şi acesta va fi mai bun decât trecutul ei”, a menţionat Dan Barna.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati