Depozitul de deşeuri operat de Iridex nu va mai funcţiona de marţi

0
241

Depozitul de deşeuri al Municipalităţii operat de Iridex Group SRL nu va mai funcţiona de marţi, potrivit unui comunicat de presă.

Iridex aminteşte că a fost nevoit să rezilieze toate contractele de depozitare a căror dată expiră luni.

„Primăria Municipiului Bucureşti urmează să preia amenajările depozitului şi să încredinţeze activitatea de postmonitorizare (monitorizare post închidere) conform prevederilor Contractului nr. 955/ 1999, respectiv a deciziei definitive a Tribunalului Bucureşti – Curtea de Apel, pentru a evita grave accidente de mediu, cu efecte negative asupra sănătăţii populaţiei”, menţionează Iridex, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, activitatea de monitorizare post închidere se referă la securizarea depozitului, acoperirea şi îngrijirea acestuia, extragerea gazului de depozit, transportul şi arderea la temperaturi înalte a gazului de depozit, întreţinerea sistemului de drenaj a levigatului, transportul şi epurarea levigatului, dar şi a apelor pluviale.

Staţia de sortare, respectiv celelalte activităţi de tratare şi reciclare a deşeurilor, îşi continua activitatea, a adăugat Iridex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.