Nicușor Dan: Am încercat să găsim acele măsuri efective care să evite carantinarea Bucureştiului

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susţine că este foarte important ca măsurile în vigoare anti-COVID să fie respectate de cetăţeni, iar autorităţile locale urmează să se asigure că restricţiile din prezent vor fi respectate. Declarațiile au fost făcute la ieşirea de la şedinţa cu primarii de sector şi premierul Florin Cîţu. Edilul a precizat că în cadrul întâlnirii s-a încercat găsirea unor măsuri prin care să se evite carantinarea Bucureştiului.

„Noi ca autorităţi locale ne subordonăm strategiei guvernamentale. Trebuie ca fiecare dintre noi şi din instituţiile care ne sunt în subordine să impunem acele măsuri de decalarea a programului de muncă, 50% la domiciliu, care sunt în vigoare în acest moment.

Fiecare dintre noi, autorităţile locale, în măsurile în care avem atribuţii de control, cum este în cazul Primăriei Capitalei la transportul în comun să ne asigurăm că ele sunt respectate.

Repet, suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în noiembrie decembrie. Aceleaşi măsuri sunt în vigoare şi în momentul acesta, totul este ca cetăţenii să fie responsabili.

Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale.

La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Sunt două chestiuni: o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă lege şi controlul pe măsurile care există în acest moment, iar în cazul Primăriei Capitalei este vorba despre Poliţia Locală şi transportul în comun.”, a declarat primarul Nicuşor Dan, la ieşirea de la şedinţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati