Orban, despre creşterea alocaţiilor pentru copii, de la 1 iulie: „Să fim cinstiți, nu există resurse”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu există resurse pentru încă o creștere a alocațiilor copiilor în acest an. El este convins că se va ajunge la o soluție în coaliție în acest sens.

„Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea coaliției a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie…

Orban: Nu există resurse să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an, dacă vrem să le creștem și la anul

Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an, dacă vrem să le creștem și la anul!

Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liberalul a mai spus că subiectul va fi discutat şi în coaliţia de guvernare, însă nu a dorit să precizeze dacă sunt parlamentari USR-PLUS care se opun acestei variante, scrie antena3.ro.

Orban: Subiectul va fi discutat şi în coaliţie

„Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliție.

De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda și acest aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camera Deputaților”, a completat Orban.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati