Poliţia Capitalei explică de ce nu a întrerupt până acum protestul de la metrou/ ”Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB, oamenii să păstreze distanța”

0
158
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Poliția a transmis, în contextul protestului spontan de la metrou, care a aruncat în haos Capitala, vineri, că se așteaptă să continue să fie aglomerat mai ales în mijloacele de transport în comun și a rugat oamenii să păstreze distanțarea socială și să poarte mască.

Angajații de la metrou au declanșat vineri dimineață un protest spontan, blocând calea de rulare. Atât Metrorex, cât și premierul Florin Cîțu și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au spus că acțiunea este ilegală.

Se analizează dacă se va întocmi un dosar penal

Cu toate acestea, Poliția Capitalei nu a luat până acum nicio măsură. Purtătorul de cuvânt, Ciprian Romanescu, a declarat că momentan se analizează dacă se va întocmi un dosar penal.

”Nu aș dori să ma pronunț, colegii analizează situația din punct de vedere al legislației pentru a stabili dacă se implică dosar penal. Analizăm toate aspectele, si pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterea bolilor.

Nu este dificil să deschizi un dosar penal, ci trebuie să analizăm toate datele, în urma analizării vom stabili”, a declarat Romanescu, întrebat de ce nu se deschide un dosar penal, ținând cont că angajații Metrorex nu au asigurat funcționarea unei treimi din trenuri, așa cum spune legea, precum și pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat că s-au aplicat sancțiuni protestatarilor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

”Le atragem persoanelor din interior să respecte normele în vigoare, să poarte mască și să păstreze distanța. O parte dintre ei care nu au respectat măsurile au fost identificați și sancționați”, a spus Ciprian Romanescu, precizând că nu poate spune în momentul de față câte persoane au fost sancționate, scrie Digi24.

”Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB, oamenii să păstreze distanța”

În ceea ce privește haosul creat în urma protestului de la metrou, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat că s-au intensificat filtrele, mai ales pe străzile cele mai aglomerate, fiind chemați polițiști de acasă.

„Poliția a dispus intensificarea filtrelor, s-au suplimentat oameni de la mai multe direcții și chemați polițiști de acasă, sunt în punctele aglomerate, pe principalele artere. Avem rugămintea și le cerem oamenilor să țină cont de măsurile de distanțare și să poarte mască”, a mai spus Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.