PROGRAM Ziua Copilului în București – Expoziţii, festival, spectacole, jocuri și ateliere

Cu ocazia Zilei de 1 iunie, în București sunt organizate diferite evenimente, pentru a sărbători Ziua Copilului. 

  • Expoziţii şi jocuri vintage la Palatul Dacia România, atelier de tip vânătoare de comori la Muzeul de Istorie, poveşti despre exploratori, ateliere de creaţie, de şah, desen, pictură la Muzeul „Antipa”, spectacol de ventrilocie la Muzeul Satului, parc de distracţii, piscină, tobogane, la festivalul KidZilla de pe esplanada Operei Naţionale, iar la Muzeul Fotbalului copiii se pot juca fotbal pe teren redus.

Art Safari Kids

Art Safari Kids Edition își deschide porțile între 1 și 5 iunie pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment dedicat întregii familii. Copiii intră gratis în expoziții.

• Palatul Dacia-România de pe Lipscani își deschide special porțile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii;

• Expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, filme și spectacole realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din București: Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii, dar și ateliere de desen și pictură alcătuiesc programul de artă și distracție din inima Bucureștiului;

• Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Biletele pentru părinți, bunici, unchi și mătuși, dar și pentru cursurile de artă pentru cei mici pot fi achiziționate de aici.

Accesul în expoziţii şi la restul de activităţi este gratuit pentru toţi copiii până în 14 ani. Adulţii îi vor putea însoţi pe baza unui bilet achiziţionat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

Activităţi pentru copii la muzee

Descoperă comoara! – Atelier de tip vânătoare de comori (treasurehunt), recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, va fi organizat de 1 Iunie, la Muzeul Naţional de Istorie a României, în intervalurile orare: 11.00-12.30; 13.00-14.30; 15.00-16.30.

Pentru participarea la acest atelier este necesară înscrierea până la data de 31 mai, la adresa de e-mail: educatiemuzealamnir@gmail.com; vă rugăm să specificaţi vârsta copilului şi intervalul orar preferat 11.00-12.30/13.00-14.30/15.00-16.30. P

ovestea Coifului de la Coţofeneşti, ghidaje interactive în expoziţia Dacia. Ultima frontieră a romanităţii, susţinute de Alexandru Scorţar; între orele 11.00 şi 15.00. Muzeul va fi deschis conform programului obişnuit (10:00-18:00), iar copiii cu vârste de până la 18 ani vor beneficia de accesul gratuit, atât pentru vizitarea muzeului, cât şi pentru participarea la activităţile de educaţie muzeală.

Activităţi cu animatori, desene pe asfalt, poveşti despre exploratori, ateliere de creaţie, de şah, desen, pictură vor fi organizate şi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, de 1 Iunie. Copiii au intrare gratuită.

La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, programul începe la ora 10.00, cu deschiderea Casei Saschiz şi continuă cu seria de ateliere de storytelling, susţinute de asociaţia De Basm. Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România, partener al Muzeului Satului, urmată de atelierul de reciclat de la ora 13:00. La ora 14.00, va fi deschisă expoziţia „Copilăria la sat”, a artistei plastice Petra Negru. Începând cu ora 15.00, la Scena din „Satul Nou” copiii vor fi aşteptaţi de Victor Popa de la Academia de mişcare, urmând ca, de la ora 16.00, să fie un spectacol de ventrilocie inedit, susţinut de Crina Svobodă de la Teatrul Nou. Pe toată durata zilei, pe aleile din „Satul Nou” va fi organizat Târgul de jucării, carte, dulciuri, limonadă.

La Muzeul Fotbalului, fiecare adult beneficiază de acces gratuit pentru 3 copii cu vârsta sub 14 ani în aventura de a descoperi „comorile” Muzeului din Gabroveni 24, Centrul Vechi. De la ora 10.00 la ora 17.00, copiii se pot juca fotbal pe teren redus cu echipa Muzeului Fotbalului, în care vor regăsi jucători-surpriză din fotbalul românesc, pot juca fussball (fotbal de masă), subsoccer şi FIFA 23 pe consolă, pot descoperi colecţia specială cu tricouri rare ale echipei naţionale de fotbal a României, purtate de fotbalişti din generaţii diferite şi de la meciuri de poveste.

RECICLEAZĂ. REINVENTEAZĂ. Cel mai creativ minifestival de educație de mediu

Pe 1 iunie 2023, în Parcul Romniceanu din Capitală (Str.Doctor Grigore Romniceanu, Sector 5), copiii de toate vârstele, împreună cu părinții și bunicii, sunt așteptați la cel mai creativ minifestival de sustenabilitate și reciclare, desfășurat cu ocazia Zilei Copilului.

  • Organizat de Creative Arts în parteneriat cu DGASPC Sector 5 și susținut în exclusivitate de OSCAR Downstream, evenimentul “Reciclează. Reinventează!” sărbătorește copilăria și o vară altfel”, prin educație alternativă, creativitate și responsabilitate față de cei din jur, de mediul înconjurător și animale.

Evenimentul se desfășoară între orele 11.00 și 22.00 și cuprinde activităti relaxante, cu specific educativ și creativ, care au ca scop educarea celor mici în direcția dezvoltării creativității, dar și conștientizarea privind protecția naturii, florei și faunei.

Festivalul KidZilla, la Operă

Festivalul KidZilla, un eveniment destinat copiilor şi tinerilor de toate vârstele, dar şi părinţilor lor, va avea loc pe 1 Iunie, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, între orele 08.00 şi 20.00. Intrarea este liberă. âncepând cu ora 10:30, pe scenă vor dansa copiii Studioului de Balet pentru Copii şi Tineret al Operei Naţionale Bucureşti, iar de la ora 10.50 vor prezenta un program tinerii artişti din cadrul Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. La ora 11.15, va fi în prim-plan Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti. Festivalul va găzdui un parc de distracţii, piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitaţie şi demonstraţii. De asemenea, vor fi organizate concerte, peste 15 ateliere pentru copii şi părinţi.

1uniFEST, cea mai mare sărbătoare a copiilor, are loc și anul acesta în Parcul Al. Ioan Cuza

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi, sute de provocări, jocuri și distracție pe toate gusturile îi așteaptă pe copii și părinți la 1uniFEST, ediția 2023. Ziua liberă națională a copiilor – 1 Iunie este și anul acesta sărbătorită în Parcul Al. Ioan Cuza din București, fiind cea mai mare sărbătoare a copilăriei din România.

O zi întreagă de distracție, un parc întreg plin de culoare, cu: jocuri, muzică, dans, teatru, circ, film, multe surprize și cadouri, personaje adorate de copii, plimbări cu barca pe lac, planor, întreceri sportive, mâncăruri și băuturi gustoase, dulciuri, părinți și prieteni alături, aceasta este rețeta pentru sărbătoarea cea mai pe gustul copiilor, care va umple parcul Al Ioan Cuza.

Copiii și părinții participanți la 1uniFEST vor descoperi în Parcul Al. Ioan Cuza zeci de motive de sărit în sus de bucurie împreună cu SuperEroii Itsy Bitsy. Aleile găzduiesc sute de ateliere pe care cei mici le vor descoperi alături de personajele preferate. De dimineață, începând cu ora 9:00, și până seara târziu, copiii au ocazia să-și antreneze toate puterile la activitățile pregătite special pentru a le oferi o zi memorabilă.

Distracţie de 1 Iunie în Sectorul 6 – Festivalul „Amintiri din copilărie”

Primăria Sectorului 6 va organiza în perioada 1-4 iunie, mai multe spectacole de teatru, numere de magie, dans și ateliere tematice ce vor fi desfășurate în mai multe zone, inclusiv în Parcul Liniei, singurul parc liniar din București, care va fi deschis joi, 1 iunie, la ora 10:00.

Senatul Copiilor

Senatul României îşi deschide porţile pentru a treia ediţie a evenimentului „Senatul Copiilor”, joi, între orele 10.00 şi 17.00. Pe parcursul zilei, organizatorii propun activităţi dedicate copiilor în grădinile Senatului şi vizite gratuite în interior, în sala de plen şi în biroul preşedintelui.

Zilele Copiilor la Ţăndărică

Teatrul Ţăndărică sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului cu un program special de spectacole şi evenimente dedicate întregii familii. Aşadar, în acest an, vă invităm să sărbătorim copilăria într-o atmosferă plină de veselie şi bucurie. Teatrul Ţăndărică a pregătit un program divers şi captivant, cu spectacole şi evenimente create cu atenţie şi pasiune. De asemenea, în perioada 1 – 5 iunie, Expoziţia Itinerantă „Perpetuum Ţăndărică”, poate fi vizitată în cadrul evenimentului „Art Safari Kids Edition”.

Program de 1 Iunie

11.00 – „Jack şi vrejul de fasole”, regia şi scenariul: Daniel Stanciu, 5+, 55 min. (Sala Ţăndărică)
15.00 – Momente de teatru de animaţie şi demonstraţii de mânuire în cadrul Expoziţiei „Perpetuum Ţăndărică” (Art Safari Kids Edition)
16.00 – Atelier de mânuire marionete (Art Safari Kids Edition)
18.00 – „Peter Pan”, regia: Irina Banea, 4+, 60 min. (Sala Ţăndărică)

Expoziţia „Perpetuum Ţăndărică” constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Aici, păpuşile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 77 de ani a teatrului şi marchează principalele repere în evoluţii teatrului de animaţie din România, rememorând atât artiştii cât şi personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentaţi paşii de construcţie a unei păpuşi sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpuşa sau marioneta, obiect de joc şi operă de artă.

Străzi deschise

Pentru prima dată la „Străzi deschise – Bucureşti”, Muzeul Naţional al Literaturii Române deschide grădina din Calea Victoriei 110 în dimineaţa zilei de 3 iunie, unde îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere creative.

Din programul weekendului pietonal din Cartierul Rahova fac parte ateliere creative şi de face painting, teatru pentru copii susţinut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior şi de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, momente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti, întâlniri cu statuile vivante ale Teatrului Masca şi concerte pop, spectacole de dans, percuţie şi ritm ale Şcolii de Artă Bucureşti. Nu lipsesc zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici.

Zone pietonale / Străzi deschise 1-4  iunie, între orele 10.00 şi 22.00:

Pe parcursul celui de-al cincilea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:
• 1-4 iunie 2023: Strada Bârcă, între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului, între orele 10.00-22.00;

• 3-4 iunie 2023: Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10.00- 22.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati