Semimaratonul și maratonul Bucureștiului, în toamnă, pentru cei vaccinați

Bucharest Running Club (BRC) a anunţat că, după analizarea situaţiei actuale şi evaluarea tuturor scenariilor, poate prezenta datele competiţiilor din acest an. Aşadar, Bucureştiul va putea găzdui în condiţii de siguranţă OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON în perioada 4-5 septembrie 2021 şi Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON în perioada 30-31 octombrie 2021.

Maratonul şi semimaratonul Bucureşti, doar pentru cei vaccinaţi

Întrucât siguranța și sănătatea alergătorilor participanți sunt o prioritate pentru evenimentele pe care le organizăm, accesul alergătorilor se va face doar în baza certificatului de vaccinare* cu o limită de 10.000 de participanți.

Semimaratonul Bucureşti se va organiza în perioada 4-5 septembrie, iar cei care vor opta pentru a participa în formatul virtual, urmând să parcurgă distanţa de 21 de kilometri pe cont propriu, pe un traseu ales de ei, vor putea face acest lucru, în perioada 4-12 septembrie.

„Suntem în permanentă comunicare cu factorii de decizie și autoritățile naționale din domeniul sănătății publice și pe măsură ce la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se va reanaliza numărul optim de alergători ce ar putea participa, respectând toate normele de siguranță sanitară.” spune Valeria Răcilă van Groningen.

Înscrierile pentru evenimentele Bucharest RUNNING CLUB 2021 s-au deschis astăzi.

Toate înscrierile efectuate până în acest moment rămân în continuare valabile, alergătorii care au ales acest lucru fiind automat transferați pentru edițiile din acest an. În cazul în care care noile date de desfășurare sunt incompatibile cu planurile personale ale unora dintre alergătorii deja înscriși, aceștia sunt rugați să scrie pe e-mail la info@abrc.ro, până la data de 30.06.2021.

„Susținem stilul de viață sănătos și activitățile sportive în aer liber, indiferent de vârstă. Un pas important pentru revenirea la viața pe care ne-o dorim cu toții în această direcție îl constituie pregătirea și organizarea acestui tip de evenimente sportive, respectând cele mai înalte standarde de siguranță sanitară. Ne exprimăm totodată speranța că, în următoarea perioadă, situația epidemiologică se va îmbunătăți considerabil, astfel încât evenimentele de acest gen să își reia cursul firesc.” declară Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

*Rapelul (după caz) trebuie să fi fost administrat cu minimum 10 zile înainte de data cursei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati