Cum explică Cîțu revocarea lui Vlad Voiculescu: Vreau să mă asigur că ”încrederea în instituţiile statului rămâne”/ Cioloș: Premierul a procedat într-un mod absolut inacceptabil

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că l-a revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu pentru a se asigura că ”încrederea în instituţiile statului rămâne”. În același timp, copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că modul în care a fost demis Vlad Voiculescu este „absolut inacceptabil”. 

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar şi în economie.

Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituţiile statului, în instituţiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii.

Vreau să îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, unor idei şi nu în jurul unor persoane”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului şi-a încheiat declaraţia de presă cu un îndemn la vaccinare adresat românilor.

Dacian Cioloş: Florin Cîţu a procedat într-un mod absolut inacceptabil

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că modul în care a fost demis Vlad Voiculescu este „absolut inacceptabil”. El critică faptul că cererea de demitere a fost înaintată preşedintelui Klaus Iohannis fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Lidetrul PLUS adaugă că nu poate interveni public pe acest subiect, întrucât este în recuperare medicală.

A anunâat însă că va avea loc o şedinţă a conducerii alianţei, iar deciziile luate vor fi comunicate public.

„Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a adăugat Cioloş.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati