Prefectul Capitalei, despre protestul care a blocat metroul: Nu știu ce-și doresc, sindicatele nu răspund la telefon

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat vineri că încearcă de ore bune să ia legătura cu sindicaliștii care protestează la metrou de la primele ore ale dimineții, dar fără succes și a convocat o ședință de negociere. „Deocamdată nu am cererile, după ce le am pot să le răspund”, a spus el.

„Reprezentanții protestatarilor refuză discuția”, a spus prefectul Capitalei, precizând că a convocat o ședință de dialog, la ora 13:30, cu sindicatele de la Metrorex, CNSLR Frăția și directorul Metrorex.

El a menționat că protestatarii din subteran „vor să discute doar cu directorul Metrorex”.

„Îngrijorarea mea principală este că efectele acestui protest se răsfrâng asupra asupra tuturor. Am văzut aglomerație, s-a întâmplat invers la ce încercăm noi să facem, să decongestionăm zonele. I-am invitat, au refuzat dialogul”, a mai spus Alin Stoica.

Poliția și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme

 „Atât Poliția și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme, plecând de la faptul că nu ai voie să ai o demonstrație cu mai mult de 100 de persoane, purtarea măștii, pe legea dialogului social – că s-a declanșat o grevă fără respectarea unei treimi din capacitate pentru o companie de interes național. Aceste lucruri se cercetează și dacă au și o latură penală, desigur, se vor face demersurile necesare”, a declarat prefectul capitalei.

„Sute de mii” de călători au fost afectați

„Măsurile ferme sunt legate de stabilirea contravenției și eventualelor fapte penale care se petrec în aceste momente. (…) Fiecare persoană care încalcă legea va fi sancționată”, a mai spus prefectul capitalei.

„Începând cu ora 7:20 am încercat să iau legătura cu sindicatele și CNSLR Frăția, nu răspunde nimeni. Deocamdată nu am cererile, după ce le am pot să le răspund”, a completat el.

Potrivit prefectului, Jandarmeria a estimat că „sute de mii” de călători au fost afectați.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati